СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово е сред петте най-активни училища в България

СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово е сред петте най-активни училища в България

 

„БГ бъди активен“ отличи петте най-активни училища от инициативата „Европейски ден на спорта в училище“. В конкурентната надпревара се включиха 410 училища.Стимулирането на физическата активност по забавен начин сред децата и подрастващите, е основната цел на инициативата, и се подкрепя официално от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

В рамките на тазгодишния европейски ден на спорта, който се проведе на 28 септември се реализираха множество различни събития с участието на над 90 000 ученици и близо 11 000 преподаватели и родители. От почти 150 училища, които са изпълнили максимално заложените критерии, са избрани само 5, сред които е и СУ„Васил Левски“, гр. Гълъбово. За директора на училището, г-жа Нели Кючукова, това е постигната цел, която са си поставили още щом са разбрали за инициативата. Заедно с педагогическия екип, учениците и родителите са работили усилено за това да популяризират физическата активност, посредством интересни сътрудничества с други деца, извън училище и много разнородни спортни мероприятия.

Г-жа Кючукова е категорична, че и догодина ще се включат в кампанията с амбицията да изненадат организаторите с мащабна идея, в която ще привлекат и цялата общественост в региона. Интервю на Станислава Раянова с Нели Кючукова:

Слушай интервюто тук: https://bnr.bg/starazagora/post/101056830