Благотворителната инициатива „Дървото на ангелите“ на ТЕЦ AES Гълъбово зарадва над 200 деца за Коледа

 Дарителската акция на служителите в компанията се провежда за четиринадесета поредна година

В навечерието на коледните празници за поредна година екипът на ТЕЦ AES Гълъбово зарадва над 200 деца от община Гълъбово. За четиринадесета година се проведе доброволческата инициатива „Дървото на ангелите“, която осигури топли дрехи, обувки и лакомства за малчуганите от нуждаещи се семейства.

„Вярвам, че доброто е заразно и го виждам в ентусиазма на всички колеги да правят добро и да подпомагат нуждаещите се. Истински щастлива съм, че и тази година екипът на ТЕЦ AES Гълъбово прави празниците на десетки деца по-топли и приятни“, каза Мариана Геренова, комплексен ръководител на всички производствени активи на AES в България.

 

 

„Сред приоритетите на AES е грижата за общностите в районите, където компанията работи. Над 15 млн. лева е програмата за корпоративна социална отговорност на AES България за последните години. Това са средства, вложени в различни проекти с обществена значимост, които подпомагат добруването на хората в района на Гълъбово и Каварна“, каза Иван Цанков, изпълнителен директор на AES България.

______________

За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес.

За повече информация, посетете www.aes.com.