Езици

Новини м. Декември

Кметът на Община Гълъбово с награда от юбилея на Националното сдружение на общините в Република България

На 11 декември Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) стана на 25 години. На юбилея, с почетна статуетка и грамота бе награден кметът на Община Гълъбово г-н Николай Тонев Колев, а на събитието присъства инж. Пламен Бараков – зам-кмет на общината,който прие наградата от негово име.

„25 години НСОРБ. Това е годишнина на обединението, отбелязване на едно голямо пътуване, в което бяхме подкрепяни от партньори и съмишленици. Сдружението израсна, укрепна и се утвърди, като отговорен и авторитетен представител на общините, активен и коректен партньор на централната власт и уважаван член на международни организации. Постигнатото през годините ни стимулира да влагаме все повече професионализъм и отдаденост в своята дейност. Дава ни криле за нови амбициозни планове и смели мечти. Мотивира ни да променяме света около нас.“

На 11 декември бе отбелязан юбилея, като бе откроен приноса на хората, записали името си в историята на своята община и безрезервно ангажирани с просперитета на организацията. С уважение и благодарност бе връчено отличието „Цялостен принос за развитието на НСОРБ“ на председателите на Управителния и на Контролния съвети и първия изпълнителен директор, на дългогодишни членове на ръководните органи на сдружението, на кметове на общини и председатели на общински съвети над 4 мандата. Николай Тонев Колев – кмет на община Гълъбово, получи юбилеен плакет на НСОРБ и Почетна грамота за цялостен принос за развитието на НСОРБ , за дългогодишната му работа в местната власт - 5 мандата, подписана от г-н Даниел Панов – председател на НСОРБ , кмет на община Велико Търново и г-жа Силвия Георгиева – изпълнителен директор на НСОРБ.

Бяха  отличим и партньорските организации, подкрепили НСОРБ през годините. На официалната церемония по връчване на юбилейните награди на НСОРБ специален гост бе президентът Румен Радев. В залата присъстваха и изпълнителният директор на НАЛАС Келменд Заязи. Бе прочетен поздравителен адреса от Н.Пр. Херо Мустафа – посланик на САЩ в България. С видеообъщение се присъединиха Фредерик Валие – генерален секретар на Съвета на европейските общини и региони, и Гун Марит Андреасен – президент на Норвежката асоциация на местните и регионални власти. Сред гостите бе още ръководителят на Управляващия орган на ОП „Добро управление“ Ирена Първанова, директорът на Фонд ФЛАГ Надя Данкинова, изпълнителният директор на ФРМС Здравко Сечков, ръководствата на регионалните асоциации на местни власти, кметове и председатели на общински съвети.