Езици

Основното училище от гълъбовското село Обручище спечели за 3-та поредна година общинския кръг от състезанието по безопасност на движението

Основното училище от гълъбовското село Обручище спечели

за 3-та поредна година общинския кръг от състезанието по безопасност на движението

Днес, 05.04.2017г. в сградата на Община Гълъбово се проведе общински кръг на викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”, част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство  на образованието и науката. Целта на провеждането е проверка на уменията и навиците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Участие в състезанието взеха 4 отбора от училищата на територията на Община Гълъбово. Отборите бяха съставени от по четирима състезатели – по един състезател от 5, 6, 7 и 8 клас.  Отборът победител бе Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Обручище и той ще представи общината в областното ученическо състезание по БДП. Този отбор спечели почти двойно точки над другите, а в един от етапите на състезанието се справи със задачата за половината от отреденото време. 

Самата викторина се проведе в 4 етапа, като оценяването бе извършено от жури. Г-жа Нела Петрова – финансовия директор на общината наблюдава цялото състезание, в края на което обяви резултатите и заедно със заместник-кмета на гълъбовска община Димитър Василев наградиха всики отбори със символични подаръци и грамоти за участие.

Организатор и член на жури: г-жа Емилия Гочева - главен експерт "Образование" към Община Гълъбово