Езици

В Гълъбово демонстрации с полицейското куче Макс по повод професионалния празник на българската полиция

08.11.2016 - 17:02

В Гълъбово демонстрации с полицейското куче Макс по повод професионалния празник на българската полиция

 

Днес, на 8 ноември 2016 година в РУ „Полиция“ Гълъбово се състоя „Ден на отворените врати“ по повод професионалния празник на българската полиция „Св. Архангел Михаил“. Още от сутринта, децата от училищата на територията на община Гълъбово посетиха полицейското управление. Там се запознаха с работата на полицейския служител и спешния телефон 112. Началника на Районното полицейско управление г-н Мънчо Мънчев награди отличилите се с най- красива рисунка деца. Секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ г-жа Антоанета Узунова връчи на всички деца тениски, шапки, химикалки, които да им напомнят за днешния ден и да участват по- активно в мероприятията, които организира комисията.

Най- голяма атракция и запомнящо преживяване за децата бе полицейското куче Макс от охранителна полиция на областната дирекция на МВР Стара Загора, с което бе направена демонстрация – изпълнение на команди.

Психологът на ОД МВР Стара Загора Детелина Тодорова изнесе лекция пред близо 90 деца и техните учители в Дома на културата в Гълъбово на тема „Как да се предпазим от престъпления“. Присъстваха още председателя на комисията за борба с противообществените прояви и зам-кмет на община Гълъбово г-н Димитър Василев, г-жа Нела Петрова главен финансист на Общината, инспектор Детска педагогическа стая към РУ „Гълъбово“ г-н Иван Кирилов и др.

Филип Стайков отговарящ за охраната и сигурността в ТЕЦ „ЕЙ и ЕС – Гълъбово“ изнесе лекция на учениците от 11 клас на Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово на тема „Активен стрелец“ за запознаване с рисковете и заплахите от терористични актове.

Денят на отворените врати на полицейското управление в Гълъбово е само част от дейностите организирани от съвместната работа между различните институции. Работата в екип и добрите отношения между държавната структура в лицето на РУ „Гълъбово“ и местната власт /Община, Общински съвет/дават отлични резултати в превенцията срещу престъпността.